O pořadu Nedělní Kolotoč Michala Jagelky

Kaleidoskop humoru, archivních návratů, vzpomínek na doby zašlé prachem, zajímavých písničkových příběhů a záludností českého jazyka na nedělní či sváteční odpoledne.

Moderátor Michal Jagelka provází pořadem, jehož ambicí je být posluchačům Dvojky příjemným nedělním odpoledním společníkem před startem nového pracovního maratonu.

Začínáme vždy fejetonem Postřeh týdne, reagujícím na aktuální téma nebo událost. Mezi pravidelné hosty pořadu patří spisovatelka Marie Formáčková, s níž vzpomínáme na dávno zašlé časy, moderátor Aleš Cibulka, který nám pouští Jednohubky z Toboganu, zpěvák Pepa Melen, pátrající po okolnostech vzniku slavných písniček, jazykovědec Alex Röhrich, který odhaluje taje češtiny a odpovídá na dotazy posluchačů, nebo náš král rozhlasového archivu Jiří Hubička, jenž v každém vysílání představí jeden zvukový unikát. Nechybí pravidelná soutěž nebo Dobrá zpráva na konec přímo od některého z našich posluchačů.

Listování rozhlasovým kalendářem

Unikátní audioverze legendárního Cibulkova kalendáře. Nový díl poslouchejte každou neděli v Kolotoči Michala Jagelky na Dvojce anebo pak kdykoliv zpětně na portálu a v mobilní aplikaci mujRozhlas >> 

Připravujeme i nejrůznější speciály: velkou Soutěž o nejlepší čumkartu z prázdnin, která probíhala celé léto 2020, nebo třeba rubriku Letní rande, v níž vždy o letních prázdninách navštěvujeme známé osobnosti tam, kde to mají nejraději.

Dotazy, náměty, postřehy či připomínky můžete posílat přímo moderátorovi pořadu na mail michal.jagelka@rozhlas.cz.

Historie:
Kolotoč vznikl 2. září 1963 po vzoru programu BBC na stanici Československo. Později přešel pod stanici Praha, nyní Dvojka. Záznamy pořadu jsou k dispozici ještě měsíc po odvysílání v Celodenních záznamech.

Tento pořad se již nevysílá

Pořad připravují

Další pořady

  • Desky, pásky, vzpomínky

    Písničky, které provázely život slavných muzikantů. Vyprávění hudební osobnosti o svém životě, inspiraci, rodině i přátelích, spoluhráčích a dalších zajímavostech.

  • Světla ramp

    Návraty do zlatých časů populární hudby.

  • Česká dvanáctka

    Hitparáda nových českých písniček populární hudby.

  • Hvězdné návraty

    Příběhy českých herců a komiků.