Meky nechtěl 22 dní hrát. Nevěděl, že je to hit, říká Katka Žbirková. Kdo stojí za úspěchem hitu Co bolí, to přebolí, uslyšíte Dvojky Život s Mekym

10. listopad 2022

„22 dní jsme dokonce museli zpívat jako mladí vojáci těm starším vojákům v koupelně,“ vzpomíná Martin Hrdinka. Odkud se vzala zpěvačka Martha ze Žbirkova hitu Co bolí, to přebolí, kterým se vrátil na přední místa hitparád? A co vůbec dělá dnes? Kdo stojí za aranží tohoto songu nebo Žbirkovy pro Dvojku erbovní písně Mám rád? Posledními hosty speciálu Dvojky byl muzikant Honza Horáček a zpěvačka Martha. A hrál se i nejnovější singl z připravovaného alba Posledné veci.

Martin Hrdinka během vysílá speciálu Život s Mekym vyzpovídal i diváky. Jedna z posluchaček se svěřila s láskou k písni 22 dní. Byl to hit vojáků, kterým končila povinná vojenská služba. „My to dokonce museli zpívat jako mladí vojáci těm starším vojákům v koupelně,“ potvrzuje Martin Hrdinka.

„Meky přitom vůbec nevěděl, že je to hit. A celá 80. léta to na koncertech nehráli. A dokonce, když to přinesl poprvé do rádia, tak mu říkali: Dobrý, ale Biely květ to není,“ vzpomíná Kateřina Žbirková.

Posledními hosty speciálu byl muzikant Honza Horáček a zpěvačka Martha, kteří stojí za „restartovým Žbirkovým hitem pro 20. století“ Co bolí, to přebolí. „Honza Horáček hraje i v několika skladbách na připravovaném Žbirkovu albu Posledné veci. Třeba v písni Náhodou, ke které vznikl i klip. A protože nemáme Mekyho, tak jsme si ho nakreslili,“ vysvětluje Katka Žbirková.

autoři: Martin Hrdinka , rota
Spustit audio

Související