Jako mladí jsme s Mekym společně snili o slávě, vzpomíná Vašo Patejdl. A pak jsme byli konkurenti, dodává ve speciálu Dvojky Život s Mekym

10. listopad 2022

Vašo Patejdl nezůstává jen u hudebník vzpomínek. Přidává i historky z uměleckého fotbalového klubu Amfora. „Ve srovnání se mnou byl ale každý vynikající fotbalista,“ glosuje. „Meky ale na tobě vždycky obdivoval, jak děláš písničky. Úplně obráceně než on,“ dodává Katka Žbirková. Jaký měl Žbirka vztah k textářům, komentuje Kamil Peteraj. V audiozáznamu uslyšíte i písně, které měl Meky rád. „Každý ho má spojeného s Beatles, ale on to byl kinksák,“ překvapuje Katka Žbirková.

„Společně s Mekym jsme snili, jak budeme slavní. Obdivoval jsem ho, když s Modusem vyhrál bratislavskou Lyru,“ dělí se o svou vzpomínku i obdiv muzikant Vašo Patejdl. „Později jsme byli konkurenti a chtěli jsme se navzájem překonávat.“

Martin Hrdinka, Vašo Patejdl a Katka Žbirková ve speciálu Život s Mekym na Dvojce

Patejdl ale připomíná i Žbirkovy nehudební vlohy. Třeba jeho sportovní výkony ve fotbalovém klubu Amfora. „On měl anglický tah na branku. V omdlení balon vykopl do brány a potom se nechal vystřídat,“ dodává se smíchem Katka Žbirková.

„Ve srovnání se mnou byl každý vynikající fotbalista,“ glosuje Patejdl. „Ale na tobě Meky obdivoval, jak děláš písničky,“ kontruje Katka Žbirková. „On vždycky dělal text na hotovou melodii. A nechápal, jak to ty můžeš dělat obráceně.“ Jaký měl vůbec vztah k textařům? Poslechněte si vzpomínku Kamila Peteraje.

autoři: Martin Hrdinka , juk , rota

Související