„Martin mi dodnes nosí kávu do postele.“ Monika Valentová a Martin Veselovský u Jana Čenského

20. únor 2022

Mají stejný monogram, narodili se ve stejný rok, mají dvě dcery a dvě kočky. Monika Valentová a Martin Veselovský se poznali na Evropě 2 v polovině 90. let. Za co by jeden druhému poděkovali? Čím Moniku přilákala aromaterapie a kutilství? A proč Martin běhá až do vyčerpání?

„Martin si na začátku našeho vztahu myslel, že budeme mít hodně společného. Já jsem se z lásky zúčastnila kurzů paraglidingu, absolvovala seskok z letadla. Nakonec jsme si přiznali, že nás baví rozdílné věci. Ale nevadí nám to. Martin mi dodnes nosí kávu do postele. Posílám mu v mobilu sepnuté ručičky a hrníček.“

Lenoch a běžec

Co dělají ve volném čase? „Když máme volno, tak se ráda jen tak placatím. Martin byl by rád, kdybychom spolu běhali, ale k tomu mě nikdy nedonutí. Ale kolo máme rádi.“ S tím Martin Veselovský souhlasí.

Tereza Stýblová, Jan Kovařík, Monika Valentová připravují pořad Příběhy z kalendáře

„Co se sportu týče, jsem v naší rodině solitér. Jezdím sám na kole po Evropě, běhám přes hory na chalupu. Naplňuje mě to, ale už dlouhé roky vím, že k tomu nikoho z rodiny nepřinutím.“

V závěrečném kvízu Monika Valentová prozradila, že její oblíbenou květinou je hortenzie, ze stromů lípa nebo dub. Má ráda Nigérii, kde s rodiči jako malá žila. A jejím oblíbeným jídlem jsou utopenci, nakládaný hermelín a tlačenka.

Za co by jeden druhému poděkovali? Čím Moniku přilákala aromaterapie a kutilství? Proč Martin běhá až do vyčerpání?

autoři: Jan Čenský , Monika Valentová , zk
Spustit audio

Související