Martin Matejka: Popelka

31. prosinec 2019

Komedie ve stylu seriálu Okresní přebor. S Miroslavem Táborským v roli starosty a Janem Rosákem... v roli Jana Rosáka. Poslouchejte do úterý 7. ledna 2020.

Obec Horní Silvestrovice žije klidným, nenápadným životem. To vše až do doby, než se přihlásí do soutěže Vesnice roku. Od té chvíle naberou události rychlý spád. Je třeba uklidit náves, vysadit kytky, přetřít plynoměry a .... nazkoušet pohádkové představení Popelka.

Skupina neohrožených občanů obce ve složení starosta, referentka pro odpady a kulturu, učitelka v důchodu, 85letý bývalý „partyzán“, kapitán místních fotbalistů a slovenská performerka a environmentalistka, se pustí do tohoto přetěžkého úkolu.

Mají na to jen týden. A čas kvapí. Navíc přijede jako člen hodnotící komise hvězda Českého rozhlasu Jan Rosák. 

Účinkují: Eva Leinweberová, Miroslav Táborský, Jan Meduna, Zdena Hadrbolcová, Magdalena Zimová, Jiří Wohanka, Jan Rosák, Miloš Mazal, Mira Štěpánová, Radovan Klučka, Josef Horák, Vratislav Hadraba a Martin Jurajda
Autor hudby k písničce: Jan Vondráček
Text: Martin Matejka
Interpreti zpěvu: Jan Vondráček a Jan Meduna
Dramaturgie: Helena Herbrychová
Režie: Petr Vodička
Premiéra: 31.12.2019

Poslouchejte mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc ještě týden po odvysílání on-line zdarma. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení na webu Radioteka.cz.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Nejnovější hry a četba

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.