Mamka byla úžasná. Vzpomínám na ni každý den, přiznává Adam Pavlík

9. říjen 2021

Máma byla zpěvačka, otec hudebník. Už od tří let jezdil po koncertech, od šesti hrál na piano. I proto se Adam Pavlík, syn Věry Špinarové a Ivo Pavlíka dnes věnuje hudbě.

„Mamka byla úžasná. Máme specifický styl humoru, hodně jsme se spolu nasmáli, byla kamarádská. Poslední roky žila na chalupě sama, my jsme za ní jezdívali. Měla ráda klid, svoje zvířata. Ráda si dala cigaretku a dívala se na televizi. Vzpomínám na ni každý den,“ přiznává Adam Pavlík.

Nezapomenutelný moment? „Když jsem se ženil, přišla mi mamka gratulovat, naklonila se ke mně a něco mi pošeptala. Bylo to to nejhezčí, co mi kdy řekla.“

Boj s větrnými mlýny

V Ostravě je i velmi kontroverzní socha Věry Špinarové. Co o ní říká Adam? „Bojoval jsem proti větrným mlýnům. Socha tam stojí, já kolem jezdím, vždycky otočím hlavu. Stojí tam socha někoho, koho já neznám.“

Táta

„Taťka byl hodně svůj, byla pro něj důležitá muzika. Staral se spíš zpovzdálí. Já jsem k němu vždycky moc tíhnul, velmi jsem ho respektoval a uznával jako zkušeného muzikanta. Byl mým vzorem,” vzpomíná Adam Pavlík.

Hezký vztah má i s Heidi Janků. „My jsme byli pořád jako rodina, mamka s Heidi byly velké kamarádky na pohodu. Pořád jsme se navštěvovali. Když táta zemřel a až to odeznělo, domluvili jsme se, že postavíme Heidi kapelu. Dnes jezdíme na koncerty a funguje to,” pochvaluje si.

Spustit audio

Související