Malý princ. Hvězdně obsazený muzikál s Vojtou Dykem v roli pilota

25. prosinec 2020

Precizně zpracovaný původní rozhlasový muzikál, ve kterém září Vojta Dyk jako pilot, Viktor Antonio jako Malý princ nebo Jiří Korn v roli Domýšlivce.

Účinkují: Viktor Antonio, Vojtěch Dyk, Ivana Krolová, Martin Pošta,Daniel Barták, Jiří Untermüller, Radek Kuchař, Jaromír Dulava, Vít Pokorný a Zdeněk Zelenka
Připravili: Daniel Barták, Richard Bergman, Vít Pokorný
Napsal: Antoine de Saint-Exupéry
Dramaturgie: Zuzana Vojtíšková
Hudba: Daniel Barták
Režie: Vít Pokorný

Příběh putování a setkávání s obyvateli planet je rozložen do dvou dílů. Průvodcem a vypravěčem je alter ego Exupéryho – letec, který vypráví přátelům o nevšedním setkání na hranici uvěřitelnosti a zároveň se chystá na svůj poslední let. V této roli se představí jeden z nejvyhledávanějších současných umělců Vojta Dyk.

Velkou rodící se hvězdou je ovšem Viktor Antonio, který naprosto přirozeně, bez patosu a přeslazení putuje po planetách a jeho vystoupení nezastíní ani ostřílení bardi jako Jiří Korn, Josef Vojtek, Tomáš Trapl, Martin Pošta nebo třeba Ivana Korolová.

Projekt na klíč pro rozhlas připravil hudební skladatel Daniel Barták, textař Richard Bergman, režijně a produkčně Vít Pokorný. Při přípravách na natáčení se ve studiu vystřídala víc než dvacítka tvůrců a interpretů.

Čtěte také

Poslouchejte živě ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky anebo ještě týden po odvysílání zdarma na jejím webu. Stránka Hry a četba nabízí mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc zdarma on-line. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení na webu Radioteka.cz.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio