ON-LINE ROZHOVOR: Preventivní prohlídky

22. leden 2015

Na jaké preventivní prohlídky máme v dospělosti nárok? Jak často bychom na ně měli chodit? Na Vaše otázky odpoví ve čtvrtek 21. ledna od 10:00 hodin MUDr. Milena Mrnková, primářka Centra individuální péče Všeobecné fakultní nemocnice v Praze a 1. LF UK.

MUDr. Milena Mrnková vystudovala Lékařskou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, má specializovanou odbornost všeobecného lékařství a postgraduální kurzy pracovního lékařství. Působí v postgraduální výchově jako odborný asistent na Katedře všeobecného lékařství Institutu postgraduálního vzdělávání ve zdravotnictví v Praze a jako primářka Centra individuální péče Všeobecné fakultní nemocnice v Praze. Věnuje se oboru lékařské péče zaměřené na primární péči o pacienty a na záležitosti rodinné medicíny. Poskytuje preventivní a léčebnou péči a vzdělává lidi v oblasti zdraví.

Co všechno se sleduje na preventivních prohlídkách u praktického lékaře? Jaká vyšetření podstoupíte? Čemu všemu se dá díky pravidelné prevenci předejít?

Čtěte také


Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.