Kurňa! V dalších Četnících z Luhačovic bych si zahrál rád, směje se Pavel Zedníček

21. červenec 2021

Od ševcovství ho zachránil ochotnický divadelní kroužek. Jak prožíval období karantény, kdy herci nemohli hrát? První představení bylo plné nervů, přiznává. A jak vzpomíná na natáčení seriálu Četníci z Luhačovic? 

Dnes již známý herec mnoha českých filmů a seriálů Pavel Zedníček se svěřuje se svými hereckými začátky. Život mu nasměrovalo vystoupení ve školním divadelním klubu na kožařské průmyslové škole. „Druhý den jsme měli technologii a náš učitel místo toho, aby vyprávěl o šicích strojích, tak mluvil o včerejším představení,“ vypráví herec v Blízkých setkáních. 

„A pak řekl, že za ten herecký výkon, který jsem tam ukázal, by se nemusel stydět ani herec ze Zlína. A to byla ta spouštějící věta,“ vzpomíná Pavel Zedníček na moment, který změnil jeho život. 

Rád vzpomíná na natáčení seriálu Četníci v Luhačovicích, kde hrál roli strážmistra Geberta, který mluví špatnou češtinou. „Škoda, měly být další díly a scénář je napsaný. Kurňa, ať se točí dál,“ směje se.   

Moliére s nervozitou, ale i potleskem

Celý herecký svět se v době covidové epidemie zastavil. I pro Pavla Zedníčka bylo první představení náročné. „Po roce bez hraní bylo první představení plné nervů,“ vyjadřuje se herec o prvním představení v divadle od konce karantény. „Moliérův Lakomec není žádná legrace. Všichni jsme byli nervózní, ale nakonec jsme to dali dohromady a lidi tleskali,“ dodává.

Chystá se Pavel Zedníček do důchodu? Jaké bylo natáčení Četníků z Luhačovic? Kvůli kterému projektu se herec oholil?

autoři: Jan Kovařík , mka

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.