Kouzla skřítka Metroníčka. Kouzelná pohádka s báječným hereckým obsazením

30. duben 2023

Dnes vás veze Pepa z depa. Račte vstoupit, dámy, páni! Místa k sezení i k stání, pro všechny je dost! Pohádka o tramvaji, která ráno vyjíždí s veselou náladou a zpátky se vrací celá podupaná, umazaná a okopaná. A především o prostořekém skřítkovi Metroníčkovi! Těšit se můžete na Miroslava Masopusta, Zlatu Adamovskou, Vladimíra Brabce a další.

Účinkují: Miroslav Masopust, Zlata Adamovská, Vladimír Brabec, Lubomír Lipský, Jaromír Spal, Ferdinand Krůta, Ljuba Hermanová a Jana Andresíková
Napsala: Alena Reigerová
Dramaturgie: Eva Košlerová
Hudba: Leoš Kosek
Režie: Jan Berger
Natočeno: 1979

Cestující v městské hromadné dopravě jsou jako stohlavá saň. Držadlo utržené, dveře nejdou dovřít, po zemi papíry… A sedadla? Fuj! Dovedete si asi představit, jak by to v tramvajích vypadalo bez skřítků, kteří je pak v noci v depu uklízí, vymetávají, blýskají a utěšují je! Jak se ale chová skřítek Metroníček, jehož drzost už všem leze na nervy?

KUPUJTE NA RADIOTÉKA.CZ

Další hry, četby a pohádky poslouchejte živě na Dvojce a po odvysílání ještě po dobu čtyř týdnů online – na webu dvojka.rozhlas.cz nebo v aplikaci mujRozhlas. Rozhlasové hry i audioknihy jsou k poslechu zdarma, není možné je stáhnout. Některé tituly najdete v prodeji na CD nebo ke stažení v mp3 na webu Radioteka.cz.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související

Nejnovější hry a četba

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.