Karel Šiktanc: Komteska a Koloděj

20. září 2020

Pohádka Karla Weinlicha s Ivanem Trojanem, Františkem Němcem, Jiřinou Jiráskovou, Lindou Rybovou, Borisem Rösnerem a dalšími skvělými herci. Poslouchejte do neděle 27. září 2020.

Účinkují: František Němec, Ivan Trojan, Jiřina Jirásková, Linda Rybová, Tomáš Töpfer, Alois Švehlík, Boris Rösner, Antonín Hardt, Petr Šplíchal, Jiří Litoš, Václav Balák, Jana Knappová, Hana Brothánková a Libuše Pražáková
Dramaturgie: Václava Ledvinková
Hudba: Petr Mandel
Režie: Karel Weinlich
Natočeno: v roce 2005

Matouš, kolář, koloděj, jaký už se neroděj. Tetka Pletka, zvaná též tetka Strpeníčko s tralalákem na hlavě. A zasněně posmutnělá komtesa Magdalena ze Sirotčí tvrze. To jsou hlavní postavy téhle rozhlasové pohádky.

Třikrát se v ní Matouš vypraví na tvrz, aby splnil tři úkoly, které mu uloží Magdalenčini bratři. I oni jsou tři, jeden jako druhý a druhý jako třetí, od sebe k nerozeznání...

Co poslouchat při běhu nebo jako kulisu v práci? Poslouchejte živě ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky anebo ještě týden po odvysílání zdarma na jejím webu. Stránka Hry a četba nabízí mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc zdarma on-line. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení na webu Radioteka.cz. Další audioknihy zdarma najdete i jako podcast na portálu mujRozhlas.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související