Karel Šiktanc: Hrad Svícen

29. březen 2020

Pohádka českého básníka plná záhad. S Janem Vlasákem, Libuší Švormovou, Dalimilem Klapkou nebo Oldřichem Vlachem. Doba poslechu exkluzivně prodloužena až do soboty 25. dubna 2020.

Účinkují: Jan Vlasák, Lukáš Hlavica, Jitka Ježková, Michal Zelenka, Libuše Švormová, Pavel Pípal, Karel Vlček, Dalimil Klapka, Anna Suchánková, Oldřich Vlach, Jiří Prager a Naděžda Vicenová.
Napsal: Karel Šiktanc
Dramaturgie: Václava Ledvinková
Zvuk: Tomáš Gsöllhofer
Zvuková spolupráce: Josef Plechatý
Hudba: Zdeněk Zdeněk
Režie: Yvona Žertová
Natočeno: 2009

Pohádka významného básníka a spisovatele se nese na vlně mnoha záhad a zavede vás do tajemného prostředí. Vysloužilý voják Janek Kulhánek hledá rejtara řečeného Svícínek, který mu ve válce zachránil život. Nikdo neví, kde žije. Ale říká se, že má něco společného s hradem Svícen.

Jenže tenhle hrad je už léta pustý. Navíc se v něm dějí divné věci: možná uvnitř straší, bývá tam totiž vidět světlo. Místní se hradu raději zdaleka vyhnou. Ale Janek se ničeho nebojí, nemá co ztratit! Ze setkání s pánem ze Svícnu se dozví, že na hradě dříve bydlela rodina.

Jenže nikdo si raději nepamatuje ani její jméno. Hrad obestírá velké tajemství spojené s válkou, se zahradnicí Terezkou a s nedorozuměním otce a syna. Podaří se Jankovi rozmotat podivnou historii toho záhadného místa?

Poslouchejte mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc ještě týden po odvysílání on-line zdarma na portálu mujRozhlas. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení na webu Radioteka.cz.

autoři: Tvůrčí skupina Drama a literatura , ČRo Dvojka
Spustit audio

Související

  • Hans Christian Andersen: Pohádka mého života

    Životní příběh dánského pohádkáře je velmi podobný těm, které milují Američané: z velmi chudého chlapce se velkou pílí vypracoval na světoznámého spisovatele.

  • Barbora Haplová: Podvodníci

    Původní český fantasy audioseriál, ve které není prostor pro ticho. Unikátní hudební design. Účinkují Markéta Frösslová, Václav Vydra, Daniela Kolářová, Libuše Švormová...