Princezna z kapradí. Láska je nejmocnější lék skoro na všechny neduhy, zvláště na nemoc srdce, které je z ledu

10. prosinec 2023

Když se v království narodí syn, Pán tmy mu chce darovat květ laskavce, který nosí lásku. Král však takový dar odmítne, opovrhuje kouzelným květem. Pán tmy v důsledku královy pýchy novorozeně prokleje a přisoudí princi, že bude mít srdce z ledu, bude krutý a zlý. 

Osoby a obsazení: Paní Světla (Věra Galatíková), Pán Tmy (Jaroslav Konečný), Světlana (Eva Horká), princ (Martin Zounar), šašek (Viktor Preiss), král (Jiří Samek), kapradinky (Magdalena Hammová, Jaroslava Stránská a Kamila Špráchalová), doktoři (Antonín Hardt a Jiří Lír), liána (Iveta Dušková), trubač (Ladislav Brothánek)
Napsala: Irena Obermannová
Dramaturgie: Eva Košlerová
Hudba: Tomáš Vránek
Režie: Karel Weinlich
Natočeno: 23. 2. 1990

Naštěstí je tu ještě Paní světla a její sudba. Ta praví, že se narodí víla, která bude mít sílu prince uzdravit. Musí se ale objevit člověk, který by z lásky k princi dokázal najít kouzelný květ laskavce ukrytý pod zemí. Potom se zase rozvine na zemi láska a laskavec bude kvést.

Další hry, četby a pohádky poslouchejte živě na Dvojce a po odvysílání ještě po dobu čtyř týdnů online – na webu dvojka.rozhlas.cz nebo v aplikaci mujRozhlas. Rozhlasové hry i audioknihy jsou k poslechu zdarma, není možné je stáhnout. Některé tituly najdete v prodeji na CD nebo ke stažení v mp3 na webu Radioteka.cz.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související

Nejnovější hry a četba

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.