K. J. Erben: Tři zlaté vlasy děda Vševěda

22. listopad 2020

Známý příběh uhlířova syna Plaváčka, kterému sudičky přisoudily kromě života plného dobrodružství také ruku královské princezny. Poslouchejte do neděle 29. listopadu 2020.

Účinkují: Věra Hučínová, Luděk Munzar, Otakar Brousek ml., Věra Hučínová, František Němec, Ivan Gübel, Růžena Merunková, Věra Kubánková, Eduard Cupák, Ladislav Mrkvička, Antonín Hardt, Miroslava Hozová, Josef Kemr, Stanislav Oubram, Alexej Gsöllhofer, Nataša Baženovová a Mária Dolanská.
Napsal: František Pavlíček
Dramaturgie: Eva Košlerová
Zvuk: Tomáš Gsöllhofer
Zvuková spolupráce: Petr Šplíchal
Hudba: Petr Mandel
Režie: Karel Weinlich
Natočeno: 1992
Produkce: Hana Dudová

Vydejte se spolu s Plaváčkem na cestu za třemi zlatými vlasy děda Vševěda, který je Sluncem a nemá rád člověčinu! A kde děd Vševěd sídlí? Prý kdesi za mořem, za rozlehlou pouští a za mrtvým městem. A Plaváček má právě rok a jeden den na to, aby tento téměř nesplnitelný úkol splnil. Podaří se mu to a bude si moci vzít za ženu princeznu? Dojde zlý král potrestání? Zvítězí dobro? Zaposlouchejte se do klasické pohádky Karla Jaromíra Erbena, kterou si oblíbilo několik generací posluchačů.

Co poslouchat při běhu nebo jako kulisu v práci? Poslouchejte mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc ještě týden po odvysílání on-line zdarma na portálu mujRozhlas. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení nebo jako podcast na webu Radioteka.cz.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio