Jules Verne: Přízrak Dochartovy šachty

Hra plná napínavých honiček, ozvěn a záhadných jevů v podzemí šachty. Poslouchejte do soboty 11. srpna 2018.

Dochartova jáma aberfoylských dolů je opředena legendou o hrozivém přízraku a nepolapitelném stínu. Uhlí se v ní přestalo těžit už před pár lety, avšak hormistr Šimon Ford stále věří, že najde novou sluj. Jednoho dne pozve na návštěvu známého edinburghského učence a bývalého ředitele Dochartovy jámy inženýra Jamese Starra, aby mu ukázal, co objevil. Doufá, že těžba v dole budemoci být do třech měsíců obnovena. Starrovu cestu do hlubin šachty však provázejí podivné okolnosti.

Jakoby inženýrovi někdo usiloval o život. Vyprávění o tragické nehodě tzv. Kajícníka, který zůstal zavalen po výbuchu v dole, pomátl se na rozumu a nakonec se někde ztratil, nikoho rozhodně neuklidní. A když dynamitová nálož způsobí pád kamení do průrvy, kterou vedla cesta zpátky, zdá se, že je dokonána zkáza nejen Šimona Forda a Jamese Starra, ale i jejich snu o obnovení těžby. Zemřou oba v podivné šachtě, nebo se je podaří objevit a zachránit?


Web Hry a četba nabízí mluvené slovo zdarma on-line ještě týden po odvysílání. Audioknihy nejde stáhnout.

Účinkují: René Přibil, Jiří Samek, Miloslav Včala, Jaroslav Konečný, Martin Velda, Eva Wimmerová, Jan Jánský, Jan Gross, Jaroslav Choc, Miroslav Rataj, Jiří Miegl, Ivan Gübel, Pavel Kikinčuk, Ilona Vaňková, Josef Nechutný, Ladislav Beneš

Zdramatizoval: Viktorín Šulc

Překlad: František Serafínský Procházka

Dramaturgie: Ivan Hubač

Zvuk: Jiří Emil Silovský

Režie: Jan Berger

Natočeno v roce 1984.

Spustit audio