John Cheever: Zabiju tě v Shady Hillu. Napínavý příběh o setkání muže s neznámou ženou, která ho přichází zabít

25. srpen 2024

Rozhlasová adaptace povídky amerického autora Johna Cheevra Zabiju tě v Shady Hillu. V napínavém příběhu o jedné obyčejné cestě vlakem, při které se maloměstský obchodník Blake setkává s neznámou a tajuplnou ženou, která ho přišla zabít, hrají v režii Karla Weinlicha Luděk Munzar, Jana Hlaváčová, Hana Maciuchová a další.

Osoby a obsazení: Blake (Luděk Munzar), Sára (Hana Maciuchová), Flóra (Barbara Kodetová), Anne (Hana Ševčíková), Luisa (Věra Slunéčková), žena (Jana Hlaváčová), Petr (Lukáš Hlavica), Clayton (Pavel Chalupa), Trace (Antonín Hardt), Wrightonová (Marie Marešová), sekretářka (Zuzana Davidová), úředník (Jan Řeřicha), hlídač (Václav Kotva), Toby (Jakub Dvořák), Henry (Andreas Christodoulou)
Napsala: Věra Mašková
Dramaturgie: Pavel Minks
Překlad: Eva Kondrysová
Režie: Karel Weinlich
Natočeno: v roce 1990

Americký spisovatel John Cheever (1912–1982) vynikal schopností zachytit v drobných povídkách svět maloměsta a charaktery jeho obyvatel. Tato dovednost mu vynesla přízvisko „Čechov předměstí“.

Další hry a četby poslouchejte živě na Dvojce a po odvysílání ještě po dobu čtyř týdnů online – na webu dvojka.rozhlas.cz nebo v aplikaci mujRozhlas. Rozhlasové hry i audioknihy jsou k poslechu zdarma, není možné je stáhnout. Některé tituly najdete v prodeji na CD nebo ke stažení v mp3 na webu Radioteka.cz.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související

Více o tématu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.