Jaroslav Maxmilián Kašparů

6. březen 2015

Od roku 2011 nepracuje v Českém rozhlase. Od tohoto data nejsou údaje v tomto profilu aktualizované.

teolog, spisovatel, psychiatr

Doc. MUDr. ThDr. Mgr. Jaroslav Maxmilián Kašparů, Ph.D. se narodil 14.5.1950 v Žirovnici. Vystudoval postupně stomatologii na KU v Praze, všeobecné lékařství na UK v Bratislavě, pedagogiku a etiku na JU v Českých Budějovicích a teologii na KU v Ružomberku.
Specializoval se v oborech psychiatrie, pedopsychiatrie, psychoterapie (hypnozologie) a psychosomatika. V Pelhřimově založil Norbertinum - centrum pastorální medicíny a forenzní psychiatrie - kde pracuje ve výše uvedených oborech včetně funkce soudního znalce. Působí také jako katolický diakon. Je autorem sedmnácti knižních publikací ze kterých byly některé přeložené do italštiny, francouzštiny, polštiny a slovenštiny.
Je ženatý, má dvě dcery a jednoho vnuka.
Jeho koníčkem je ochotnické divadlo, především komediální role, které hraje pravidelně v Zámeckém přírodním amfiteátru v Žirovnici.

autor: Jaroslav Maxmilián Kašparů
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.