Jan Šmíd voní levandulí a olivovým olejem

1. březen 2012

Takto okomentoval svého kolegu rozhlasový moderátor Jan Pokorný. A nutno dodat, že voní také česnekem a vínem, všechny tyhle vůně a chutě patří totiž k slunné Provance, kde se Jan Šmíd, zahraniční zpravodaj ČRo, v posledních letech často objevuje. Umí si i sám nachystat některé francouzské lahůdky. V rodném Pelhřimově si ale rád pochutná na tradiční české kuchyni.

Město rekordů a kuriozit je i po všech cestovatelských zážitcích pořád jeho nejmilejší místo na světě, má tam rodinu a trvalé bydliště. Sedm let působil v USA, pak se přesunul do Francie. Do Ameriky se pracovně vrátí v nejbližších měsících, v Provance, uprostřed levandulových polí a vinohradů, se chystá strávit „důchod“.

0:00
/
0:00
Spustit audio