Jan Saudek si po dvou letech konečně sáhl na Irenu Pavláskovou. Režisérka mu zase sáhla na duši

10. leden 2015

Po skončení živého vysílání pořadu Nezatloukat vyhověla po dvouleté spolupráci režisérka Irena Pavlásková prosbě Jana Saudka. Dotek na ňadru paní režisérky jen potvrzuje pověst Fotografa. I stejnojmenného filmu.

Plachost a rozbolavělou duši zakrývá Jan Saudek bonmoty a erotickou otevřeností. Nic na tom nezměnila ani úspěšná premiéra filmu Fotograf.

Fotograf okem kamery

Režisérce Ireně Pavláskové se v něm podařilo zachytit složitou umělcovu osobnost v působivé esenci zdánlivě neslučitelných prvků. Nezkrotné vášně a humoru, velkého talentu i strachu, živočišného tepla i zrůdné touhy, ze které mrazí.

Zkušená režisérka natočila příběh o naivní důvěře a odporné zradě se strhujícím výkonem Karla Rodena v roli kontroverzního fotografa a vynikající Mášou Málkovou v roli jeho samozvané „spasitelky“ Líby.

Modelky s míchou místo mozku?

Není na světě člověk ten, aby se zavděčil lidem všem. Dvojnásobně to platí o Janu Saudkovi, který je pro své okolí zdrojem obdivu i zatracení.

Projevilo se to samozřejmě i ve vysílání při telefonátech posluchačů. Převažovali ti, kteří dali najevo své sympatie k nekonvenčnímu umělci.

Ale ozvala se i dáma, která kultivovaným a laskavým tónem vyslovila nikoli obdiv, ale podiv nad tím, že vůbec někdo o „Jeníčkovi“ natočil film. A jednoznačně odsoudila jeho modelky, kterým by prý místo mozku stačila jen mícha…

Více si poslechněte ze záznamu v iRadiu.

autor: Hana Švejnohová
Spustit audio