Ilona Švihlíková: Musíme změnit pohled na práci i důchod

14. květen 2014

Nová důchodová komise má zrušit druhý pilíř. A zastropovat věk odchodu do důchodu. Budeme pracovat do 150?

Základní úvaha je jednoduchá. Dokud se zvyšuje věk dožití, měl by se souměrně zvyšovat i věk odchodu. „Vypadá to logicky, ale musíme si uvědomit, že to dožití může být často nekvalitní,“ říká ekonomka Ilona Švihlíková.

Druhým faktorem je realita. „Graf nám může ukázat, že by lidé měli odcházet v 73 letech,“ upozorňuje ekonomka.

Podle Švihlíkové si musíme také uvědomit, že řada mladých lidí nemá práci. Studuje stále větší část věkového ročníku. „Jedním z důvodů je pozdržet je, aby se nedostali na pracovní trh brzo, protože nejsou zaměstnání,“ říká.

Čtěte také

Naproti nezaměstnaným mladým stojí lidé nad 50 s cejchem neflexibility a neschopnosti. Čelí tak věkové diskriminaci. „Představte si, že by museli pracovat do 73 let, to by byla pohroma,“ dodává.

Práce v bludném kruhu
V současné společnosti se podle docentky Švihlíkové zaměstnání nenacházejí. „Ocitáme se v bludném kruhu, kdy se na moderní společnost snažíme aplikovat staré recepty. To nemůže fungovat,“ říká.

Západ čím dál víc upřednostňuje moderní technologie, které práci lidí vytlačují. Pracovat do 150 let nepomůže. „Řešením je zamyslet se nad tím, co budeme chápat jako práci a od toho odvíjet důchodový systém,“ myslí si Švihlíková.

Kolik stojí lidská práce?
„Důchodový systém nemůže spočívat na tom, že budeme zdaňovat práci. Nemůžeme přece zdaňovat faktor, který už dnes má velké problémy,“ pokračuje ekonomka.

Přesto ani Švihlíková nedokáže říct jedno určité číslo, kdy by se mělo odcházet do důchodu. „Spíš se musíme zamyslet nad tím, jak práci hodnotíme,“ říká.

Jak řešit nezaměstnanost? Co Ilona Švihlíková soudí o přistoupení k fiskální unii? Poslechněte si v iRadiu.

autoři: zis , Ilona Švihlíková , jra
Spustit audio