Hrubý pytel, hrubá záplata. Dva strašidelné příběhy s mnoha mrtvolami

5. březen 2023

Vraždí duch hajného, nebo se podaří najít rozumné vysvětlení? A jakého trestu se v podivné soudní síni dočká gauner, který obvykle nemá s nikým slitování? Igor Orozovič, Honza Hájek nebo Saša Rašilov v dramatizacích povídek Utopenci a Chléb náš vezdejší.

VAROVÁNÍ: Vzhledem k prezentovaným charakterům a prostředí obsahuje hra explicitní výrazy.
Účinkují: Igor Orozovič, Robert Jašków, Miroslav Hanuš, Hanuš Bor, Zdeněk Vencl, Tomáš Karger, Pavel Lagner, Vlastimil Zavřel, Lenka Zbranková, Zdeněk Piškula, Honza Hájek, Alexandr Rašilov, Denisa Barešová, Jan Battěk, Klára Oltová, Pavel Lagner, Rostislav Novák, Ladislav Hampl, Šárka Skaláková, Zdeněk Vencl a Naděžda Mečířová
Napsal: Petr Hudský
Dramaturgie: Kateřina Rathouská
Zvuk: Jakub Rataj
Hudba: Jakub Rataj
Režie: Vít Vencl
Premiéra: 22. 8. 2021

Autorem obou adaptací je scenárista, dramatik a spisovatel Petr Hudský, jehož soubor krátkých próz Hrubý pytel, hrubá záplata vyšel v Radioservisu. Kniha obsahuje „jedenáct příběhů na pomezí mezi kriminálkou, thrillerem a hororem, které jsou okořeněné kapkou černého humoru a jejichž psaní jsem si opravdu užil,“ dodává autor.

Utopenci zavedou posluchače do zapadlé vesnice Vlčina, lesa a hájovny, kde se dějí hodně zvláštní věci. Nájemný zabiják Jizva tu získá nečekanou příležitost přivydělat si, ale také objasnit záhadu.

Chléb náš vezdejší pak přináší téma soudu a spravedlnosti, ovšem trochu jinak, než jsme běžně zvyklí.

KUPUJTE NA RADIOTÉKA.CZ

Co poslouchat při běhu nebo jako kulisu v práci? Poslouchejte mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc ještě týden po odvysílání on-line zdarma na portálu mujRozhlas. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení nebo jako podcast na webu Radioteka.cz.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio