Host: Pavel Winter, sommelier a aquasommelier

2. srpen 2020

Jak těžké je spárovat pokrmy a nápoje pro konkrétního hosta? Co všechno ovlivňuje, jestli host odchází z restaurace spokojený?

Patří na stůl v restauraci slánka a pepřenka? Jaké chutě vody rozeznává aquasommelier? Jak chuť vody ovlivňují bublinky? Existují vedle vinných i vodní lístky a degustace? Čeho si všímá Pavel Winter při návštěvě restaurace? Moderuje Zbigniew Czendlik.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.