Hector Hugh Munro: Podivné příběhy lorda Clovise

11. červenec 2020

Tři humoristické příběhy propojené postavou lorda Clovise s Viktorem Preissem, Jaroslavem Kepkou a Danou Syslovou. Poslouchejte do soboty 18. července 2020.

Účinkují: Viktor Preiss, Jaroslav Kepka, Stanislav Fišer, Dana Syslová, Alena Vránová, Petr Nárožný, Helga Čočková, Pavel Pípal, Jorga Kotrbová, Milan Stehlík, Veronika Poláčková, Jiří Zahrádka, Radovan Rakus, Jana Wienerová, Stella Zázvorková, Václav Vydra, Květa Fialová, Naďa Konvalinková, Otakar Brousek st. a Jiří Štěpnička
Napsal: Jan Žáček
Dramaturgie: Jiří Hubička
Překlad: František Vrba
Zvuk: Milan Křivohlavý
Zvuková spolupráce: Petr Šplíchal
Hudba: Petr Mandel
Režie: Ivan Chrz
Natočeno: 1998

Hra je složena ze tří příběhů britského satirika Hectora Hugh Munroa, známého spíše pod pseudonymem Saki. Autorův nevšední důvtip a lehká ironie zaručují hodinku příjemné zábavy, v níž se mimo jiné setkáte s mluvícím kocourem Kocoumourem.

Co poslouchat při běhu nebo jako kulisu v práci? Poslouchejte mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc ještě týden po odvysílání on-line zdarma na portálu mujRozhlas. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení nebo jako podcast na webu Radioteka.cz.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související

  • Saki: Z letopisů Clovisových

    Rok, kdy Itálie vyhlásila válku Turecku, byl i rokem, kdy se fanoušci anglického humoru poprvé setkali s půvabným hrdinou a glosátorem Clovisem. V hlavní roli Pavel Soukup.

Více o tématu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.