Frances Hodgson Burnettová: Malý lord

Příběh Cedrica, chlapce, který svou přímočarostí dokázal zcela změnit chování svého dědečka, všemi obávaného hraběte na jednom anglickém panství. Poslouchejte do neděle 4. listopadu 2018.

Cedric žije se svou matkou v chudých poměrech v Americe. Netuší, že je vnukem anglického hraběte Dorincourta - starého, sobeckého mrzouta, který má vždycky pravdu a nikdo mu nesmí odporovat. Nyní je však Cedric Dorincourtovým jediným žijícím příbuzným a hrabě si přeje, aby s ním žil v Anglii a dostalo se mu odpovídající výchovy. Na cestě vzájemného sbližování je ovšem čeká nejedna překážka...

Web Hry a četba nabízí mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc zdarma on-line (ještě týden po odvysílání). Audioknihy nejde stáhnout.

Osoby a obsazení: Cedrik, malý lord (Karel Kratochvíl, DRDS), paní Erolová (Hana Macuichová), hrabě Dorinkoltský (Jiří Holý), Hawisham (František Němec), Hopes (Alois Švehlík), Dick (Jiří Langmajer), Hermína (Valérie Zawadská), Marie (Naďa Konvalinková), Melonová (Věra Kubánková), Thomas (Miloš Rozhoň), Matylda (Magdalena Chrzová), Wilkins (Petr Prokeš), doktor (Oskar Gotlieb), lady Konstantie (Jaroslava Adamová), Václav Březina, Adam Rut, Sofie Paggiová, Tereza Svobodová a Hana Brothánková.

Autor: Frances Hodgson Burnettová

Pro rozhlas napsala: Věra Eliášková

Hudba: Petr Mandel

Dramaturg: Ivan Hejna

Zvukové efekty: Petr Šplíchal

Zvukový mistr: Tomáš Gsöllhofer

Záznam a střih: Lenka Vintrová

Režie: Karel Weinlich

Natočeno v roce 1999.

Spustit audio

Nejnovější hry a četba

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.