Eduard Bass: Cirkus Humberto

6. září 2020

Osudy čtyř generací cirkusáků v dramatizaci slavného románu. Hrají Petr Kostka, Milan Mach, Ladislav Mrkvička, Miroslav Moravec, Jiří Sovák, Eduard Cupák, Petr Štěpánek, Jana Preissová a Růžena Merunková. Režie Jiří Horčička.

Účinkují: Petr Kostka, Milan Mach, Ladislav Mrkvička, Miroslav Moravec, Jiří Sovák, Eduard Cupák, Petr Štěpánek, Jana Preissová, Růžena Merunková
Připravil: Jiří Horčička
Napsal: Eduard Bass
Zvuk: Jitka Borkovcová
Zvukové efekty: Radislav Nikodém
Hudba: Alois Palouček
Režie: Jiří Horčička
Natočeno: 1980
Počet epizod: 10

Jako malý kluk přijíždí Vašek v roce 1862 se svým tátou ze Šumavy do Hamburku. Je to smutná cesta. Vaškovi zemřela maminka a táta přišel o svou zednickou práci. Co si v takové chvíli počne muž se sedmiletým klukem v zemi, kde o ně nikdo nestojí?

Když už se situace zdá bezvýchodná, objeví se možnost práce v cirkuse. Vaškův táta Antonín z ní není příliš nadšený. Copak je to za práci pro zedníka? Ale vybírat si nemůže, a tak přijme. Malého Vaška ale cirkusové prostředí okamžitě okouzlí a brzy se stane jeho životem.

Co poslouchat při běhu nebo jako kulisu v práci? Poslouchejte živě ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky anebo ještě týden po odvysílání zdarma na jejím webu. Stránka Hry a četba nabízí mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc zdarma on-line. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení na webu Radioteka.cz. Další audioknihy zdarma najdete i jako podcast na portálu mujRozhlas.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související