Ed McBain: Modře vytetovaná dýka

28. listopad 2021

Pavel Soukup jako detektiv Steve Carella a jeho kolegové z 87. revíru pátrají po pachateli několikanásobné brutální vraždy. Rozhlasové dramatizace románu Brokovnice.

Osoby a obsazení: Vypravěč (Jiří Samek), Steve Carella (Pavel Soukup), Bert Kling (Martin Zahálka), Meyer (Pavel Pavlovský), strážník (Josef Nechutný), paní Leydenová (Eva Wimmerová), Anne Gilroyová (Martina Samková), prodavač (Jiří Chmelař), Witters (Jan Gross), domovník (Milan Rybák), Cudahy (Tomáš Šolc), Cindy (Ilona Vaňková), Grossman (Jaroslav Choc), Heller (Miloslav Včala), Graham (Antonín Kaška), Pimmovi (Jan Jánský a Jarmila Balašová), Andrew Leyden (Milan Vlachovský), vrátný (Ladislav Beneš) a hlas (Miroslav Popek)
Napsal: Jan Strejček
Dramaturgie: Pavel Minks
Překlad: Jan Zábrana
Zvuková spolupráce: Vlasta Kraftová
Hudba: Jiří Žižka
Režie: Miroslav Buriánek
Natočeno: v roce 1990

Do paměti čtenářů se americký spisovatel Evan Hunter zapsal především pod pseudonymem Ed McBain, pod kterým napsal sérii oblíbených detektivních románů odehrávajících se v 87. policejním revíru ve smyšleném americkém městě Isola.

Napínavý děj s ústřední postavou detektiva Steva Carelly nechybí ani próze Brokovnice. V roce 1990 ji nastudoval v plzeňském studiu režisér Miroslav Buriánek pod názvem Modře vytetovaná dýka.

V hlavních rolích uslyšíte Pavla Soukupa, Martina Zahálku a Pavla Pavlovského. Carellův tým má tentokrát vypátrat pachatele několikanásobné vraždy.

Co poslouchat při běhu nebo jako kulisu v práci? Poslouchejte mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc on-line zdarma na portálu mujRozhlas. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení nebo jako podcast na webu Radioteka.cz.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související