Dvojka u piana, Legendy zábavy, Mistrovský kurz a další. Seznamte se s novými pořady Dvojky

3. leden 2022

S novým rokem spouští stanice Český rozhlas Dvojka nové pořady nebo mění vysílací časy těch stávajících. Podívejte se, co nového vás ve vysílání čeká.

Audiozáznamy všech pořadů najdete po odvysílání na webu Dvojky nebo na portálu a v mobilní aplikaci mujRozhlas. Vybrané pořady pak i v jiných podcastových aplikacích.

Legendy zábavy

Legendy zábavy

Pořad věnovaný osobnostem světa zábavy, které se staly legendami.

Legendy zábavy nahradí ve vysílání Dvojky sváteční seriál Poklona! nebo zábavnou řadu Rychlá Dvojka. Známé, ale i zapomenuté ukázky z pořadů, které přinášejí úsměv, dobrou náladu a optimistické vidění světa, vám každou sobotu od 14:00 přinese Aleš Háma a Jiří Hubička.

Dvojka u piana

Dvojka u piana

Nový hudební pořad Dvojky s Jiřím Holoubkem a jeho hosty

Rádio dělají rádiem písničky, mluvené slovo a příjemná atmosféra. To vše rozhodně bude platit na Dvojce v roce 2022. A protože v Radiocafé Vinohradská 12 je k dispozici piano a mohou sem přijít i posluchači, přineseme každou první středu v měsíci od 15 hodin nový hudební pořad Dvojka u piana.

Průvodcem pořadu bude moderátor a muzikant Jiří Holoubek, který si do kavárny pozve přední české interprety. A nebude to jen o rozhovoru, ale i o živě odehraných písničkách v netradičním pojetí. Interpreti si chystají vlastní písničky, ale i ty, které mají rádi. Právě proto mnohdy dojde i na překvapení.

Znělku pořadu nazpívala rozhlasová kolegyně, zpěvačka Dasha. Sloganem pořadu je pak Dvojka u piana nás baví a my věříme, že vás bude bavit po celý rok. Na Dvojce. Startujeme už ve středu 5. ledna 2022 v 15:00.

Moci bez nemoci

Šárka Volemanová

O zdravotních diagnózách a nových metodách léčby se Šárkou Volemanovou.

Špičkoví lékaři a vědci, nové lékařské postupy, léky i klinické studie. A skutečné příběhy pacientů. Naděje na život pro všechny, kteří to potřebují, i jejich blízké. Vysíláme od 1. března 2022 každé úterý v 18:00 na Dvojce. Pořad najdete on-demand i v rozšířené podcastové verzi.

Mistrovský kurz

Učte se od nejlepších. Mistři svých oborů v necelé půlhodince předají to nejdůležitější.

Odhalí mýty a zbytečné chyby, otevřou novou dimenzi zajímavých oborů a témat a sdílejí osobní zkušenost. Objevit kouzlo dovedností, do kterých jste se ještě nepustili, a zlepšovat se v tom, co vás zajímá, vám přední osobnosti pomohou od 3. března 2022 každý čtvrtek po 18:00 anebo potom kdykoli v podcastu.

Mám rád

Miro Žbirka

S novým rokem se v reprízách vrátí populární cyklus hudebních zastavení Miro Žbirky Mám rád. Dvojka jím chce vzdát hold nedávno zesnulému hudebníkovi, ale také svému moderátorovi. Každou sobotu, počínaje tou novoroční 1. 1. 2022, se tak po 10:00 opět v éteru Dvojky bude šířit energické vyprávění a dýdžejování hvězdy tuzemského popu.

Nové vysílací časy

Nové pořady s sebou přinesou změny vysílacích časů některých už zavedených pořadů. Stříbrný vítr Jitky Novotné poslouchejte od ledna 2022 nově každou sobotu od 9:00. S Václavem Žmolíkem se Po Česku budete moct vydat každou sobotu od 17:00.

A od 6. března 2022 se dokumentární seriál o inspirativních ženách dneška Zrcadlo přesune na neděli od 18:30.

Spustit audio

Související

  • Legendy zábavy: Bolek Polívka

    Ukázky vypravěčského umění herce, mima a dramatika Boleslava  Polívky. Z archivních nahrávek připravil Jiří Hubička. Provází Aleš Háma.

  • Legendy zábavy

    Známé i pozapomenuté ukázky z pořadů, které přinášejí úsměv, dobrou náladu a optimistické vidění světa.

  • Dvojka u piana

    Hudební pořad Dvojky s Jiřím Holoubkem a jeho hosty.