Do postavy Aleše jsem obtiskl sám sebe, prozrazuje spisovatel Patrik Hartl

10. listopad 2021

Ohlasy na novou knihu 15 roků lásky má prý krásné. „Postavu Aleše mám moc rád,“ svěřuje se v Blízkých setkáních.  Všechny díly Blízkých setkání najdete na webu Dvojky nebo v mobilní aplikaci mujRozhlas

„Já jsem rád, že se čtenářům moje knížka líbí, protože jsem zranitelný a křehký a postavu Aleše mám moc rád. Celé to téma je pro mě citlivé a těší mě, když mi lidi rozumí. Kdyby ne, tak bych byl smutný a nešťastný. Nakonec jsem postavu Aleše psal jako bych to byl já,“ vysvětluje autor.

Patrik Hartl: 15 roků lásky

Stejně jako hlavní hrdina vychovává Patrik Hartl čtyřletou dceru Áju. „Když mi žena oznámila, že chce další dítě, tak jsem z toho dva dny nespal. Došlo mi, že dalších šest let zase strávím na dětském hřišti, což je pro mě poměrně velká psychická zátěž,“ líčí s úsměvem Patrik Hartl.

„Samozřejmě svojí dceru miluju, ale už jsem starej a je to celé fyzicky náročné. Ona umí unavit, přestože je to moje krásná princezna,“ uzavírá.

Kdo je korektor jeho knih? Kolik příběhů má momentálně v hlavě? A jak se rozhoduje mezi filmovým a divadelním zpracováním svých knih?

autoři: Adéla Gondíková , mis

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.