„Díky Bořkovi mi první swingovou desku křtil Václav Havel,“ vzpomíná Leona Machálková

21. září 2019

Leona Machálková je popová a muzikálová zpěvačka, která svůj život spojila nejen s hudbou, ale i s výtvarníkem Bořkem Šípkem, na kterého dnes může jen s láskou vzpomínat.

Leona je fanouškem Vladimíra Mišíka. Už od dětství obdivuje Evu Olmerovou, Waldemara Matušku nebo Hanu Hegerovou. Obzory se snaží rozšiřovat i synovi Arturovi. Třeba společným poslechem písniček Erica Claptona. Šestnáctiletý Artur chodí na jazykové gymnázium a díky dlouhým prstům po tatínkovi se věnuje mikromagii. 

Dávám kytky do Bořkových váz

Společně pak také vzpomínají na manžela a tatínka Bořka Šípka, který je obklopuje i všude v jejich domě. „Máme tu jeho lustr, ráda dávám kytky do jeho váz, jíme jeho příbory na jeho talířích. Měla jsem ráda jeho talent, a tak jsem ráda, že si ho takto mohu připomínat,“ říká Leona Machálková.

Leona Machálková a Vláďa Slezák

První rande se Šípkem

S Bořkem Šípkem se prý seznámili díky Karlu Černochovi. První rande proběhlo více jak rok od seznámení a prožili spolu krásný život, jak dále vzpomíná Leona. „Bořek měl rád můj hlas a první swingovou desku mi díky němu křtil sám Václav Havel.“ A doplňuje, jak spolu také zahradničili, vařili, nakupovali nebo se společně věnovali „kutání“ na zahradě.

Denně cvičí na klavír nebo housle

Leona Machálková v současti stále koncertuje a věnuje se denně i cvičení na klavír nebo housle. K populární hudbě se dostala od muzikálů. Hlavně díky hudebnímu skladateli Karlu Svobodovi, který ji objevil společně s Danielem Hůlkou pro muzikál Dracula.

Spustit audio

Související