Cvoček a pan Márinka. Co udělá pes, kterému se ztratí jeho pán? Poslechněte si vyprávění Jitky Molavcové

19. březen 2023

Mít svého blízkého člověka je mnohem cennější, než mít třeba dům. Domov totiž netvoří věci, ale především lidé, kteří nás mají rádi. To moc dobře cítí nejen děti, ale taky třeba psi. Cvočkovi se jednoho dne ztratil jeho pán. Nejdřív na něj čekal před domem, ale když už nešel druhý den, rozhodl se jít ho hledat do města. Nebo třeba na konec světa. Hledání často nebylo jednoduché, ani veselé, přesto však Cvoček zažil spoustu milých okamžiků i velká dobrodružství.

Účinkuje: Jitka Molavcová
Napsala: Marie Kšajtová
Dramaturgie: Zuzana Vojtíšková
Režie: Vít Vencl
Natočeno: 2016

Další čtené pohádky na dobrou noc poslouchejte živě na Dvojce a po odvysílání ještě po dobu čtyř týdnů online – na webu dvojka.rozhlas.cz nebo v aplikaci mujRozhlas. Rozhlasové hry i audioknihy jsou k poslechu zdarma, není možné je stáhnout. Některé tituly najdete v prodeji na CD nebo ke stažení v mp3 na webu Radioteka.cz.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související

Nejnovější hry a četba

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.