Čtvrtek: Pořádek musí být

21. únor 2013

Jste pořádkumilovní? Máte rádi v životě řád a vše na svém místě, nebo se vám lépe žije v mírném nepořádku a vyznáváte lehký chaos? Nebo jste duší bohém a úklid a řád vám neříká vůbec nic? Dámy, jste vychovány v duchu přísloví "Dobrá hospodyňka pro pírko i přes plot skočí"?

Vzpomínáte na legendární scénu z filmových Básníků, kde se Štěpán Šafránek učil, jak si správně, do různých sektorů, srovnat věci na pracovním stole? Scénka budí dodnes úsměv na tváři, ale věřím, že spoustě lidem pořádek a čistota nejen na pracovišti život značně ulehčuje. Jiným naopak věci srovnané do komínků, naleštěné zrcadlo a abecední seznam vizitek nejde k duhu. V mírném nepořádku se "lépe dýchá". Smysl pro pořádek a organizaci času se možná předává z generace na generaci, někdy nás k tomu donutí okamžik, kdy hranice snesitelného chaosu přetekla. Jak máte život srovnaný vy?

Vaše příběhy volejte Terezce na telefonní číslo 731 800 900.


Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.