Čtvrtek: Letní pozdravy

22. srpen 2013

Psali jste rodičům pozdravy z tábora nebo z prázdnin u babičky? S čím jste se jim svěřovali? A máte ještě dnes schované letní dopisy a pohledy od vašich dětí? Na jakou zprávu z tábora od svých dětí nejraději vzpomínáte, která vás rozesmála, nebo dojala? A dostali jste někdy zamilovaný letní pozdrav?

"Ahoj maminko a tatínku, mám se dobře. Sluníčko svítí. Vaří tu dobře. Tak ahoj. Váš XY." :) To je prototyp dopisu, který pošle dítě z tábora svým rodičům. Snad každý rodič jeden takový dostal, a když děti povyrostou, dává ho často k dobru. A snad každý z nás nějaký takový poslal mamince a tatínkovi, když byl jako malý na táboře nebo u babičky. Na těchto dopisech je krásné, že jsou i ve své stručnosti upřímné, od srdce, a dojemné. Jaké jste psali vy? A jaké jste od svých dětí dostali? A jaký byl váš letní pozdrav v dopise od vaší lásky?


Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.