Černá vdova. Případ jako ze špatné krimikomedie

Ona mladá prostitutka, on solidní partie nad padesát. Už pouhý měsíc po svatbě ale začala 22letá žena plánovat vraždu svého manžela. Stalo se na Olomoucku v roce 2007.

Účinkují: Anna Theimerová, Lucie Pavlíková, Ivan Řezáč, Otakar Brousek ml., Pavel Batěk, Michal Zelenka, Aleš Procházka, Dana Batulková, Kryštof Bartoš
Komentář: Jiří Straus
Scénář: Tereza Vojtová
Režie: Dimitrij Dudík
Hudební spolupráce: Petr Šplíchal
Autorka projektu: Tereza Vojtová
Premiéra: 25. 9. 2019

Svatba pro ni byla jenom snadná a rychlá cesta k penězům. Život vedle výrazně staršího manžela se jí začal brzy protivit. Pomýšlela na rozvod, ale nakonec usoudila, že nějaká „šikovná nehoda“ by se jí kvůli dědictví hodila víc.

Vrahy jí sehnala kolegyně z jednoho olomouckého pánského podniku. S vidinou podílu se do plánování vraždy ochotně zapojil i manžel oné kamarádky.

Smrt na silnici

Oběť našel v noci taxikář. Muž ležel na silnici nedaleko lávky pro chodce silně opilý, potlučený a krvácel. Záchranka ho převezla do oblastní nemocnice, kde krátce nato zraněním podlehl.

Nejdříve nic nenasvědčovalo tomu, že jde o násilný trestný čin – zranění odpovídala pádu z výšky. Pak ale patolog odhalil na těle obranná zranění způsobená útokem jiného člověka…

autoři: Tereza Vojtová , and
Spustit audio

Související