Bratři Neckářovi: Balkon bylo naše první pódium, kde jsme hráli pro sousedy

21. prosinec 2019

Bratři Neckářovi se navzájem často navštěvují. Není divu, pořád chystají něco nového. Na Vánoce spolu ale nebývají, i když v dětství na Ježíška čekávali společně.  

Bydleli tehdy v Ústí nad Labem v Resslově ulici. „Balkon bylo naše první pódium, kde jsme hráli lidové písničky pro sousedy. Brácha hrál na harmoniku, oba jsme zpívali,“ vzpomínal Václav Neckář.

Vánoční náladu pak vtělili do písničky Štědrý den. „Zpívá tam Vašík, syn bráchy, když mu bylo pět let, s mojí dcerou Janou,” prozradil Honza Neckář.

Chystá se něco nového? „Pořád se se mi něco honí hlavou. Teď zrovna jsme dali dohromady píseň s Honzou Fišerem a vymýšlíme i s Edou Krečmarem. Ale jde to pomalu,” konstatoval Jan.

Láska ke koním zůstala

Jeho bratr Václav Neckář zavzpomínal na Golden Kids, slavné filmy i na mozkovou příhodu, při které se mu poztrácela většina textů písní, které zpíval. A slovo padlo i na lásku ke koním.

„Vždycky jsme jezdili na prázdniny na statek, kde měl tátův kamarád hospodářství. Měli dva páry koní. Spával jsem nad maštalí na seně, chodil jsem pást krávy a koně pod Špičák na okraj Mostu. I teď rád jezdím na dostihy a sponzoruju jednoho koníka,“ zmínil Václav.

Na co oba nejvíc vzpomínají z období sametové revoluce? Kam rádi jezdí na dovolenou? Které jsou jejich oblíbené písničky? A od které kapely? Kdo u nich o Vánocích vaří?

Spustit audio

Související