Borůvky na česneku – to není vtip!

25. únor 2016

Náš webeditor Rostislav Taud se s vámi dnes podělí o jeden zvláštní způsob, jak jíst česnekový bramborák. Na sladko!

Ke klasickému českému bramboráku si jednoduše do hlubokého talíře nalijete mléko. Pěkně až po okraj a přidáte do něho ještě trochu borůvkové zavařeniny.

Množství necháme na vás, stejně jako přislazení cukrem – Rosťa ale doporučuje dvě polévkové lžíce.

Přikusovat jako chleba

A jak takovou dobrotu správně jíst? Bramborák můžete v „polévce“ pěkně vyválet, anebo borůvky s mlékem jíte jako polévku a bramborák k nim přikusujete místo chleba.

Tento recept byste rozhodně měli zkusit i v případě, že třeba moc nemusíte borůvky. Náš kolega jim v dětství také příliš neholdoval, ale po tom sladkém fialovém mléku s česnekovou cmundou se mohl utlouct.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.