Bílé šaty moc radosti nepřinesly. Omeletky Haliny Pawlowské

15. leden 2022

Omeletky jsme dnes naplnili radostí. Halině Pawlowské udělá radost, když si koupí novou knížku, lehne si s ní do postele a může číst a číst a číst…

Tuhle jsem byla v knihkupectví a vyhlížela jsem, jestli tam nenajdu knihu, do které bych se začetla. Připlížila se ke mně nějaká paní a řekla mi, že si právě koupila moji knížku a jestli bych se jí nemohla podepsat. Začala jsem lovit tužku a paní, povzbuzena mojí dobrou vůli se rozšvitořila: „Víte, já hrozně ráda utrácím. Do velkých obchodních center by mě neměli vůbec pouštět! Já si tu totiž koupím každou volovinu!"

Bílé šaty? Jako bitva na Bílé hoře!

Mně někdy udělá radost, když se mi povede něco si koupit na sebe. Nevím, co mě to napadlo, ale když jsme tuhle byly s dcerou na nákupech, zaujaly mě tam jedny bílé(!), chápete to, BÍLÉ šaty. Nasoukala jsem se do nich, zjistila jsem, že by to šlo.

Ale když jsem se snažila z nich zase dostat, tak to nešlo. Kroutila jsem se, svíjela, mlátila kolem sebe rukama a dcera, místo aby mi pomohla, tak suše glosovala: „Tak teď už vím, jak vypadala bitva na Bílý hoře!"

Ve štěstí jsme na 30. místě

Existují místa, kde se lidé vztekají méně a víc se smějí, jsou země, kde se lidé cítí šťastně. Našla jsem si žebříček zemí v Evropě, kde jsou jejich obyvatelé nejradostnější. Nejšťastnější zemí je prý Finsko. My Češi jsme až na 30. místě.

Naše babička bude mít co nevidět 94 let. Má smysl pro černý humor. Jedním z jejich posledních přání je, aby po smrti byl její popel rozprášen. Každý večer sleduje v televizi zprávy o počasí, a jakmile zaslechne že: „Rozptylové podmínky budou dobré", tak říká: „Zejtra by to šlo."

V Omeletkách Vašek Šanda prozradí, které filmy by vám mohly udělat radost. Halina Pawlowská přečte svoji povídku Můj strašnej tlustej život. Prozradí i recept na nesmírně kalorický černý dort, který ale stojí rozhodně za nějaké to deko navíc.

Show Haliny Pawlowské Omeletky poslouchejte v premiéře ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky každou sobotu a neděli po 12. hodině. Každý díl najdete na stránce pořadu zdarma. Omeletky můžete poslouchat i v aplikaci mujRozhlas, kterou lze stáhnout do mobilu.  

Spustit audio

Související