Bára Štěpánová: Na komedie se nedívám

6. únor 2014

Bára Štěpánová je známá tím, že dala prezidentu Havlovi originální dárek: koloběžku. Nepřehlédnutelná je i v roli zdravotní setřičky Babety Trefné. Prozradila na sebe, že nemá ráda komedie, ale zvládne i tři detektivky za sebou.

Bára Štěpánová je zřejmě majitelkou nejohnivějšího odstínu vlasů u nás. Nemá ráda, když ji scénář příliš svazuje, dokáže hostům naslouchat, je pohotová. Umí se zeptat i na nepříjemné věci. Třeba v pořadu Trní, který moderovala, zpovídala dva vrahy. Dodnes si pamatuje, jak se jeden z nich na ni podíval svýma modrýma očima a ona se ho zeptala: "Jak jste ho zabil?" Odpověď: "Rukama", jí vyrazila dech. Občas se diví, co jsou lidé schopni a ochotni říct.

Barbora Štěpánová


Z mikrofonu má respekt

Rozhlas je pro Báru Štěpánovou magické místo. Prozradila, že se mikrofonu bez kontaktu s lidmi obává. Přesto hrála v několika rozhlasových hrách. Ráda by natočila audioknihu. Bára Štěpánová je z televize známá jako sestřička Babeta. Její postava ji baví. Dobrý herec je podle ní ten, kterému lidé jeho postavu věří. Vzpomněla i moderování legendární Cestománie Fera Feniče. Její oblíbenou zemí je Francie a Anglie. Prozradila na sebe, že má ráda růžovou, černou, bílou a zelenou. A dokáže spát i 20 hodin.
Více si poslechněte ze záznamu v iRadiu.

autor: zk
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.