Bára Nesvadbová: Pohádkáře bylo dost! Teď se těším na Pralinky

8. listopad 2014

Rodiče Báry Nesvadbové, oba známí psychiatři, ji učili verbální komunikaci od dětství. A zdá se, že rodinná tradice přechází dál. Bářina dcera chtěla původně ve studiu jen tiše sedět a poslouchat. Nakonec jí to ale nedalo.

Autorka knižní předlohy k filmu Pohádkář, který právě vstoupil do našich kin, byla už ze svého „antihrdiny“ zjevně unavená. Jednou už natáčení podle své knihy (Bestiář) zažila. Tentokrát prý ale bylo všechno mnohem náročnější.

Pohádkář, nebo opravdová knížka pro děti?

Hlavní hvězdy filmu, Jiří Macháček, Aňa Geislerová a především světová topmodelka Eva Herzigová však absolutní zárukou úspěchu rozhodně nejsou. A jestli režijní vedení Vladimíra Michálka povýší novodobou lovestory na nominaci některé z filmových cen, to ukáže čas.

Bára si posteskla nad přílišnou kritičností českého diváka. Do rádia přinesla raději pohádkovou knížku, kterou napsala pro svoji dceru Bibianu. A těší se už na svoji novou knížku povídek. Jmenuje se Pralinky.

Dámy a pejskové po třech, koček sedm, chlap ani jeden

Půvabná spisovatelka žije v prostorném domě se zahradou. I přesto je počet jeho obyvatel ohromující: celkem 13 živých bytostí. Spolu se svojí 72letou maminkou a 12letou dcerou tvoří nerozlučnou trojici.

Mužskou přítomnost Bibi rezolutně zamítla. Stačí, že mezi 10 čtyřnohými spolubydlícími nejsou jen fenky a kočičky. O mámu je ochotná dělit se pouze s nimi, babičkou a nanejvýš charitou. Jinak nikdo nepadá v úvahu. Výsostnou inspirací Báry Nesvadbové jsou vskutku vztahy všeho druhu…

Více si poslechněte ze záznamu v iRadiu.

autor: Hana Švejnohová
Spustit audio