Aucassin a Nicoletta. Ivan Trojan ve francouzské legendě o lásce, která překoná všechny nesnáze

1. leden 2021

Bude osud přát dvěma zamilovaným? Příběh na motivy starofrancouzské legendy s Josefem Somrem, Ivanem Trojanem, Simonou Stašovou a dalšími. Poslouchejte do 8. ledna 2021.

Účinkují: Josef Somr, Ivan Trojan, Klára Trojanová, Petr Pelzer, Jiří Holý, Tomáš Töpfer, Boris Rösner, Simona Stašová,Věra Hučínová, Milada Čechová, Ladislav Brothánek, Rudolf Straka, Roman Klimt,Milan Slabihoud, Petr Klíma, Oldřich Panovský, Květoslava Straková
Napsala: Věra Provazníková
Dramaturgie: Eva Košlerová
Zvuk: Tomáš Gsöllhofer
Zvuková spolupráce: Petr Šplíchal
Hudba: Jaromír Vogel
Režie: Karel Weinlich
Natočeno: 1996

Zamilovaný rytíř Aucassin touží po vztahu s krásnou otrokyní Nicolettou a je připraven mu obětovat všechno. Jeho hraběcí otec však se synovou volbou nesouhlasí. Slíbí mu, že vyslyší jeho přání, pokud Aucassin zvítězí nad protivníky, kteří obléhají hrad. Svůj slib však hrabě nedodrží. Netuší, že zrada plodí zas jen zradu a není rozhodující, zda se jedná o otce a syna.Nicoletta, která je tajně vězněna ve věži, uprchne. Cestou ji unesou piráti a moře ji pak v bouři vyvrhne na cizí břeh, kde se jí ujme smutný král. Potkají se tito dva zamilovaní znovu? A za jakých okolností?

Co poslouchat při běhu nebo jako kulisu v práci? Poslouchejte mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc ještě týden po odvysílání on-line zdarma na portálu mujRozhlas. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení nebo jako podcast na webu Radioteka.cz.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio