Arnošt Goldflam: Dámská šatna. Komedie o herečkách oblastního divadla

20. srpen 2023

Kdo nenavštíví Dámskou šatnu, neví o divadle nic. Využijte jedinečné možnosti nahlédnout do divákům jinak utajených prostor a poslechněte si hru Arnošta Goldflama s herečkami Eliškou Bouškovou, Lenkou Loubalovou, Kamilou Sedlárovou a Pavlou Tomicovou.

Rozhlasová úprava a dramaturgie: Martin Velíšek
Účinkují: Pavla Tomicová, Lenka Loubalová Peřinová, Kamila Sedlárová, Eliška Boušková a Pavlína Hochmanová
Režie: Pavel Krejčí
Natočeno: 2008

Jestlipak víte, která místnost v divadle je ta opravdu nejdůležitější? Kde se všechno určuje, probírá, ovlivňuje, posuzuje a rodí? Tím tajemným, mystickým a vzrušujícím místem je dámská šatna. A právě sem nás zavede stejnojmenná hra Arnošta Goldflama. Setkáme se zde se čtyřmi herečkami různého věku a takříkajíc oborů, se čtyřmi kamarádkami a také soupeřkami. Hru autor napsal pro hradecké Klicperovo divadlo a v hradeckém rozhlasovém studiu ji natočil režisér Pavel Krejčí s původním obsazením.

Další hry a četby poslouchejte živě na Dvojce a po odvysílání ještě po dobu čtyř týdnů online – na webu dvojka.rozhlas.cz nebo v aplikaci mujRozhlas. Rozhlasové hry i audioknihy jsou k poslechu zdarma, není možné je stáhnout. Některé tituly najdete v prodeji na CD nebo ke stažení v mp3 na webu Radioteka.cz.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související