Alena Mornštajnová: Hotýlek

Smutno-směšné vyprávění o osudech vlastně spíš hodinového hotelu, který nabízel potěšení a rozkoš pánům za první republiky, během protektorátu a dokonce i po znárodnění.

Poslouchejte živě ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky anebo ještě týden po odvysílání zdarma na jejím webu. Stránka Hry a četba nabízí mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc zdarma on-line. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly může najít ke stažení na webu Radioteka.cz.

Prostřednictvím vtipných i smutných příběhů poznáte životní peripetie hlavního hrdiny Václava Mánese. Jeho svět je úzce spojený s hotýlkem dědy Leopolda, který stojí za městem. Na pozadí velkých dějinných změn prožijete změny celé rodiny, a to jak ve vztazích, rodině, postojích a rozhodnutích. Spolu s nimi pak budete hledat odpovědi na základní otázky, jak se zachovat v těžkých životních situacích a na čem vlastně opravdu záleží.

Účinkuje: Anna Cónová

Autor pořadu: Simona Nyitrayová

Režie: Peter Gábor

Natočeno: 18. 07. 2016

autor: Simona Nyitrayová
Spustit audio

Nejnovější hry a četba

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.