Agatha Christie: Žlutý iris. Jaromír Meduna jako Hercule Poirot zasahuje proti zločinu

28. listopad 2020

Příběh se rozehrává v prvotřídní restauraci. Podaří se slavnému detektivovi zabránit další vraždě? Komorní detektivku poslouchejte do soboty 5. prosince 2020.

Účinkují: Aleš Procházka, Antonín Hardt, Jiří Knot, Jaromír Meduna, Václav Knop, Otakar Brousek ml., Igor Bareš, Dana Černá a Andrea Elsnerová
Dramaturgie: Kateřina Rathouská
Překlad: Marie Špalová a David Košťák
Zvuk: Radek Veselý
Hudba: Kryštof Marek
Režie: Dimitrij Dudík
Natočeno: 2019
Produkce: Jana Knappová a Eva Vovesná

Hra je specifická tím, že scénář napsala přímo Agatha Christie. Ta svou povídku dramatizovala pro rozhlasové vysílání BBC, kde měla hra premiéru v roce 1937. Nyní vznikla i česká verze.

Poslouchejte mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc ještě týden po odvysílání on-line zdarma. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení na webu Radioteka.cz.

autoři: Tvůrčí skupina Drama a literatura , Český rozhlas Dvojka
Spustit audio

Související

Nejnovější hry a četba

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.