Nejnovější
-
Jídlo
Bazalka: Do jakých jídel a salátů se hodí?
Bazalku je ideální pěstovat doma. Čerstvě utržená chutná nejlépe. Exkluzivně pro stanici Český rozhlas Dvojka připravil Karel Šimůnek.
-
Jídlo
Batáty: Jak je zpracovat? A k jakým jídlům se hodí?
Sladké brambory neboli batáty se znovu hlásí o slovo. V českých jídlech se začínají objevovat čím dál víc.
-
Jídlo
Řepa: Je pravda, že vyvolává dobrou náladu?
V čem je přínosná pro lidské zdraví? Jak dlouho vydrží v lednici? Exkluzivně pro stanici Český rozhlas Dvojka připravil Karel Šimůnek.
-
Jídlo
Špenát: Skvělé tipy na špenátové pokrmy
Kdo by neznal povídačky o špenátu a železu, které Pepkovi námořníkovi dělalo svaly. Pravda, nebo mýtus? Exkluzivně pro stanici Český rozhlas Dvojka připravil Karel Šimůnek.
-
Jídlo
Hrách a hrášek: Jsou to odlišné plodiny?
Hrách je luštěnina, hrášek lahodná zelenina, která chutná v pyré nebo v salátu. Exkluzivně pro stanici Český rozhlas Dvojka připravil Karel Šimůnek.
-
Jídlo
Kadeřávek: K čemu se v kuchyni hodí
Hodí se do kaší i do polévek. A salátoví gurmáni ocení, že ho můžou jíst i syrový. Exkluzivně pro stanici Český rozhlas Dvojka připravil Karel Šimůnek.
-
Jídlo
Kopřiva: Jak si z ní připravit čaj a špenát
Je léčivá, ale na zahradě ji raději nepěstujte. Mluvím o kopřivě. Exkluzivně pro stanici Český rozhlas Dvojka připravil Karel Šimůnek.
-
Jídlo
Pórek: Jak vařit, aby neztratil vitamíny?
Pokud vám cibule nedělá dobře, existuje skvělá náhrada - pórek. Je podstatně jemnější. Exkluzivně pro stanici Český rozhlas Dvojka připravil Karel Šimůnek.
-
Jídlo
Kozí sýr: Jaké tuky v nich najdete?
Zdravé tuky jsou důležitou součástí stravy. Pomáhají například vstřebávání živin a produkci hormonů. Exkluzivně pro stanici Český rozhlas Dvojka připravil Karel Šimůnek.
-
Jídlo
Avokádo: Kdy je hlavní sezóna a jak ho správně koupit?
Už dávno neplatí, že by avokádo bylo Čechům cizí. Dávají si ho čím dál víc na chleba i do salátů. Exkluzivně pro stanici Český rozhlas Dvojka připravil Karel Šimůnek.
Stránky
O pořadu
Abeceda potravin
Přední gastromanažer a kuchař Karel Šimůnek poodkrývá známá i neznámá fakta o potravinách.
E-shop Českého rozhlasu
Další pořady
-
eRko
Magazín o Českém rozhlase. Novinky z vysílání, zajímavosti ze zákulisí, rozhovory se zajímavými lidmi i soutěž o ceny. Moderuje Jan Kovařík.
-
Příběhy slavných značek
Poslechněte si příběhy lidí, jejichž nápady či výrobky nás obklopují leckdy už sto let.
-
Oldies jako na dlani
Pořad nabízí pohled odjinud. Historická fakta, vztahující se k interpretům i skladbám. Informace, které jinde neuslyšíte.