Zuzana Maléřová

Moderátorka

Životní motto:
Slova jsou čin. Můžeme je vzít zpět, ale stejně žijí dál.

Co dělám v rozhlase:
Moderuji Noční Mikrofórum, svými glosami promlouvám k posluchačům v ranním vysílání stanice a připravuji také nedělní autorské Dobré ráno s Dvojkou.

Před rozhlasem:
Pracovala jsem jako tisková mluvčí činohry Národního divadla (knihy Ghetto vyvolenců, Počítání času aj.), spolupracuji s divadly na svých autorských pořadech (např. Divadlo Viola - Celá viola tvé duše a Ticho v květu violy), jako autorka jsem vydala dvacet knih (např. Kdy se dotknout dospělosti, Dopis Cyranovi, nejnovější Houslový klíč). Pro Českou televizi jsem natočila mimo jiné dvanáct dokumentů v rámci cyklu Neobyčejné životy. V edici mluveného slova vyšlo deset CD mých hovorů s předními osobnostmi českého divadla, jejichž součástí byla kniha Kolemjdoucí. Dlouhodobě spolupracuji na projektech s FK Dukla Praha, výsledkem je např. kniha Příběhy z tribuny či čtecí kalendář Celá Dukla čte (a píše).

S Českým rozhlasem ale spolupracuji po celý svůj profesní život, mnoho let jsem moderovala nedělní Dobrá jitra nebo pořad Nedělní siesta (aneb Šťastná hodina) v Českém rozhlase Regina a další. Rozhlasová tvorba mne inspirovala také k napsání knih Viděla jsem jitro, Šťastná hodina, O květině a Houslový klíč. Kniha Proč kluci milují fotbal byla na Dvojce vysílána jako četba na pokračování (v interpretaci herečky Ivety Duškové) a je ke stažení v Radiotéce.

Co mě baví:
Narodila jsem se ve valašských horách, odtud pramení můj vztah k přírodě, ke zvířatům a také k fotbalu, vyrostla jsem totiž na fotbalovém hřišti. Je to krásná, tvořivá hra, která má více variant než šachová partie. Život si nedovedu představit bez umění - divadlo, hudba, výtvarné umění, fotografie, literatura a cestování. Ráda naslouchám lidem a jejich příběhům.

Všechny články

Stránky

Sledujte nás

Kolegové