Zlaté kapky. Kapitánka Králíčková se vrací k dávnému případu zmizení lékárníka

6. červen 2021

Králíčková povýšila, stala se kapitánkou a šéfuje odboru obecné kriminality. Už zdaleka není ta nadšená, trochu splašená a příliš horlivá holka, která se kdysi – pod vedením poručíka Vláčila – vrhala střemhlav do akcí. Poslechněte si premiérový případ s kapitánkou Králíčkovou, kterou v nedělní hře na Dvojce skvěle ztvárnila Jana Stryková.  

Účinkují: Jana Stryková, Jan Cina, Jan Vlasák, Daniela Kolářová, Luboš Veselý, Zuzana Slavíková, Kajetán Písařovic, Kamil Halbich, Miroslav Hanuš, Martin Belianský, Petr Halíček, Tomáš Karger, Václav Šanda a Jan Battěk
Napsal: Jiří Hubička
Dramaturgie: Martin Velíšek
Hudba: Jan Šikl
Režie: Petr Mančal
Premiéra: 6. 6. 2021

Má za sebou 10 let u útvaru, v němž řešila spoustu náročných úkolů. Je dost skeptická a dovede být ironická. Zejména v situacích, v nichž se střetává s arogancí nebo s nezájmem. Někdejší šéf a uznávaný kriminalista poručík Vláčil je už po smrti. Zůstal po něm jeden nedořešený případ. Kapitánka Králíčková si předsevzala, že tuto odloženou záhadu rozlouskne.

Případ začíná na autobusové zastávce...

Do oddělení nastoupí mladý absolvent policejní školy strážmistr Růžička. Je to trochu frajírek, všechno zná, všechno viděl, ale do práce se zase tak moc nehrne. První případ, který Králíčková spolu s novou posilou řeší, se týká neznámé dívky, již kdosi zmlátil a zanechal v bezvědomí na autobusové zastávce poblíž nemocnice. Dívka je těžce zraněná, navíc zdrogovaná a nekomunikuje.

Proč zmizel oblíbený lékárník?

Přesto Králíčkové a jejímu kolegovi poskytne klíč, kterým dvojice začne postupně otevírat onen starý nedořešený případ. Před sedmi lety se zcela beze stopy ztratil magistr Šrámek, oblíbený lékárník, úspěšný objevitel různých přírodních a nesporně účinných doplňků stravy, mezi nimi tak zvaných zlatých kapek. O příčinách jeho zmizení existovalo několik verzí, žádná se však nepotvrdila. Kapitánka Králíčková však případ, který brala jako dluh vůči zesnulému Vláčilovi, zdárně vyřeší.

Co poslouchat při běhu nebo jako kulisu v práci? Poslouchejte mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc ještě týden po odvysílání on-line zdarma na portálu mujRozhlas. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení nebo jako podcast na webu Radioteka.cz.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související