Z divokého východu. Králíčková s Vláčilem opět v akci! Detektivka ze současnosti se stopou ironie

30. květen 2021

Detektivka ze současnosti se stopou ironie. Jiskřící dialogy Jiřího Ornesta a Jany Strykové dávají policejnímu vyšetřování neotřelý rozměr. Posuďte sami!

Účinkují: Jiří Ornest, Jana Stryková, Petr Kostka, Simona Stašová, Aleš Procházka, Taťjana Medvecká, Kajetán Písařovic, Veronika Gajerová, Dana Syslová, Klára Sedláčková-Oltová, Hynek Čermák, Luboš Veselý, Jiří Langmajer, Karel Weinlich, Martin Zahálka, Michal Pavlata, Ivan Chrz, Petr Mančal, Petr Šplíchal, Jiří Knot, Libuše Šplíchalová, Eva Přibylová, Tomáš Vrba, Tomáš Pergl, Jiří Litoš a Eva Přibylová
Napsal: Jiří Hubička
Dramaturgie: Jitka Škápíková
Zvuk: Tomáš Gsöllhofer
Zvuková spolupráce: Petr Šplíchal
Režie: Petr Mančal
Natočeno: 2011

Příběh se začíná odvíjet na párty uspořádané po premiéře hodně pokleslého akčního filmu. To, co se na večírku odehraje, se na první pohled zdá jako zpackaný atentát na režiséra pochybných kvalit.

Vše se ovšem vyvine v dramatický příběh, při kterém Vláčilovi a Králíčkové jde často nefalšovaně o život. Dostávají se do situací, ve kterých se objevují nájemní vrazi, podvodníci velkého formátu, vyděrači. A jak Vláčil se svou horlivou partnerkou postupně rozplétají nitky případu, začnou narážet na stopy, které vedou výš, o hodně výš.

Detektivní hru Z divokého východu natočil režisér Petr Mančal opět s velkým pochopením žánru, se zapojením dynamické a neobyčejně pestré zvukové složky.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související

Nejnovější hry a četba

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.