Zapomeňte na klidný spánek. Na Vltavě startují Hororové povídky

Edgar Allan Poe, Howard Phillips Lovecraft nebo Ladislav Klíma. Nová řada Hororové povídky nabízí vrcholné světové i české texty, které vás každý pátek ve 22 hodin uvrhnou do nejhlubších propastí lidské mysli. Bát se začnete už 19. ledna!

První povídka zazní symbolicky v den výročí narození zakladatele žánru hororu Edgara Allana Poea. Jeho mistrovský text Maska rudé smrti nečekaně rezonuje s aktuální společenskou situací života v postcovidové době. 

19. ledna 22:00
Edgar Allan Poe: Maska rudé smrti /PREMIÉRA/
Morová pandemie zkrušila už polovinu země. Vladař se svým dvorem uniká do bezpečí izolace v odlehlém klášteře. Uprostřed kratochvilných radovánek ale přichází nezvaný host. Překlad Petra Diestlerová. Účinkuje Pavel Oubram. Režie Jakub Doubrava. 

       NEJBLIŽSÍ PROGRAM

  • 19. 1. Edgar Allan Poe: Maska rudé smrti
  • 26. 1. Howard Phillips Lovecraft: Vyvrženec
  • 2. 2. Ladislav Klíma: Já a strýc
  • 9. 2. Karl Hans Strobl: Hlava
  • 16. 2. Miloš Urban: Občina
  • 23. 2. Friedrich Laun: Umrlčí lebka
  • 1. 3. August Apel: Černá komora

Hororové povídky poslouchejte v pátek od 22:00 živě na Vltavě nebo online na webu, v aplikaci mujRozhlas a na dalších podcastových platformách. Všechny povídky zde zůstávají trvale k poslechu.

autor: Český rozhlas Vltava
Spustit audio

Související

Nejnovější hry a četba

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.