Zabodovala jsem s plechovkou od Coca-Coly. Omeletky Haliny Pawlowské

5. červen 2021

Celé odpoledne jsem se s kamarádkami radila, co si na rande obléknout, co říkat, jak se učesat, a pak mi zavolal, že mu do toho něco přišlo. Halina Pawlowská dnes servíruje Omeletky s tématem Mé příšerné rande.

Asi v patnácti jsem se zamilovala do o rok staršího spolužáka, jmenoval se Marcel. Jednou v létě k večeru, když zapadlo slunce, jsme měli první rande, vzpomíná Halina Pawlowská.

Kdepak mini sukně, ale odpadky

Narvala jsem se do džínové minisukně. Matka mi strčila do ruky pytel s odpadky. Když jsme se setkali, můj milovaný Marcel si mě přeměřil a s pohledem na mou mini studeně pravil: „To ti teda řeknu, si kaskadér!"

V ten moment se roztrhl pytel, na zem se rozlítly okousané kosti, slupky od brambor… Marcel se pohrdavě zahleděl do odpadků, ale najednou ožil, a vytáhl plechovku od Coca-Coly, kterou nám přivezla teta Anča ze západního Německa. Marcel sloupl z plechovky plesnivou okurku a s jásotem odběhl, aby se pochlubil kamarádům! V té době to byl totiž opravdový poklad.

Z bývalých partnerů mohou být přátelé

Jitka Zelenková ví, jak si poradit s partnery, kteří sice nemusí být příšerní, ale nějak to s nimi není ono.

„Je mi už pár let jasné, že přátelství je cennější, než milostné vzplanutí. Naučila jsem se, dělat si z bývalých partnerů kamarády. Chce to trochu potlačit ego a najít si na něm něco, proč si ho vážit. Když jsem žila s horalem Milošem, tak mě některými vlastnostmi štval, ale přátele berete víc, jací jsou, a nemáte tendenci je předělávat.“

Trapas na diskotéce

Líbí se mi myšlenka udržovat s bývalými partnery přátelské vztahy. Nikdy ovšem nezapomenu, jak se jedna kamarádka snažila vyprovokovat k milostné akci svého spolužáka na vysoké. Evidentně se mu líbila, ale k ničemu se neměl.

Zhruba za rok ho Dáša potkala na diskotéce ve studentském klubu. Vrhla se k němu. Dala mu polibek a spokojeně řekla: „Konečně! A je to!" Chlapec ukázal na dívku vedle sebe a pravil: „Dovol, abych ti představil svou ženu Kláru."

V Omeletkách ještě uslyšíte tipy Vaška Šandy na zamilované filmy, dopis posluchačky Jany Hrudkové, povídku Haliny Pawlowské s názvem U nás se splachuje i recept na plněné papriky.

Show Haliny Pawlowské Omeletky poslouchejte v premiéře ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky každou sobotu a neděli po 12. hodině. Každý díl najdete na stránce pořadu zdarma. Omeletky můžete poslouchat i v aplikaci mujRozhlas, kterou lze stáhnout do mobilu.  

Spustit audio

Související

Nejnovější hry a četba

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.