Vražda v hotelu Záhoří. O tragickém osudu německého radiotechnika, který rozzuřil Hitlera

19. únor 2023

Na přelomu let 1934 a 1935 se německý uprchlík, vynikající radiotechnik Rudolf Formis, ukryl v malém hotelu Záhoří v místech nynější Slapské přehrady a z vlastnoručně sestavené rozhlasové stanice vysílal do bývalé vlasti pravidelné protinacistické relace. V lednu 1935 byl vypátrán a na základě tajného ilegálního rozsudku za dramatických okolností zavražděn. V téměř detektivním příběhu o politickém pozadí činu uslyšíte Ladislava Mrkvičku, Jiřího Zahajského a další.

Účinkují: Ladislav Mrkvička, Miloš Hlavica, Pavel Pípal, Bohumil Švarc, Vladimír Kratina, Alois Švehlík, Taťjana Medvecká, Jiří Zahajský, Bohumila Myslíková, Stanislav Oubram, Milan Mach, Jindřich Hinke, Otakar Brousek ml., Miloš Rozhoň a Vlastimil Fišar
Napsal: Václav Pavel Borovička
Dramaturgie: Lea Slámová
Režie: Petr Adler
Natočeno: 1986

Další hry a četby poslouchejte živě na Dvojce a po odvysílání ještě po dobu čtyř týdnů online – na webu dvojka.rozhlas.cz nebo v aplikaci mujRozhlas. Rozhlasové hry i audioknihy jsou k poslechu zdarma, není možné je stáhnout. Některé tituly najdete v prodeji na CD nebo ke stažení v mp3 na webu Radioteka.cz.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související