Vladimír Menšík miloval smích publika

29. květen 2013
Odpolední evergreeny

29. května v roce 1988 nás navždy opustil skvělý bavič a ryzí herec Vladimír Menšík. Jeho laskavý, lidský humor jsme si v Evergreenech samozřejmě připomněli. Zpívala také Lucie Bílá, která nás tím zvala na svůj koncert do Nového Města na Moravě, a ke slovu se dostal i romantik Víťa Vávra.

Vladimír Menšík se narodil v jihomoravských Ivančicích, a svému rodnému, úrodnému kraji zůstal v srdci věrný celý život. Měl rád dobré jídlo, víno, a nejšťastnější byl, když bavil společnost.

Na jeho úžasné bavičské schopnosti vzpomínala v Evergreenech českého humoru Stella Zázvorková. Vladimír Menšík se prý často celou noc připravoval na zkoušku v divadle tím, že si pro své kolegy chystal historky. Nejvíc ho znejistilo, když se jeho vtipům okamžitě všichni nesmáli.

S Vladimírem Menšíkem jsme také spojili soutěžní otázku – pátrali jsme po turistické atrakci, která nese jméno tohoto oblíbeného českého herce. Je to Rozhledna Vladimíra Menšíka v obci Hlína, ze které je vidět až k jaderné elektrárně v Dukovanech.

V Evergreenech zpívala také několikanásobná Slavice Lucie Bílá, která nás tím pozvala na svůj koncert v Novém Městě na Moravě, kam zamířila v rámci svého letošního turné.

S dětmi z jihlavské mateřské školky jsme probrali zajímavý módní doplněk – citrónovou šálu. Předškoláci navrhovali i šálu z jahod nebo řízků, Víťa Vávra se ale ve své písničce drží citrusů.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.